Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Η Προοδευτική Ενωτική Κίνηση άνοιξε το διάλογο με τους πολίτες στην Αθήνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/12/2017


Η Προοδευτική Ενωτική Κίνηση άνοιξε το διάλογο με τους πολίτες στην Αθήνα Μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από το ΣΥΡΙΖΑ, που αποφασίστηκε από ηλεκτρονική ψηφοφορία 2032 μελών, δρομολογείται η μετεξέλιξη της σε αυτόνομη πολιτική κίνηση με την επωνυμία Προοδευτική Ενωτική Κίνηση.
Σε συνέχεια της πετυχημένης εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος παρουσίασε τους στόχους και τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις της νέας Κίνησης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Με την ομιλία του ο Κώστας Χρυσόγονος απηύθυνε κάλεσμα σε κάθε δημοκρατικό, υπεύθυνο και προοδευτικό πολίτη να συμμετάσχει στη προσπάθεια διαμόρφωσης πολιτικής λύσης για το αδιέξοδο που έχει περιέλθει η χώρα.

Ο Κώστας Χρυσόγονος αναφερόμενος στο προγραμματικό πλαίσιο της Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης, επεσήμανε ακόμη μια φορά τις παθογένειες του σημερινού πολιτικού συστήματος και κάλεσε σε ριζική αναδόμηση του κράτους.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
Σας καλούμε να συμμετάσχετε. Σας καλούμε να συνδιαμορφώσετε με τις ιδέες σας, το νέο προγραμματικό πλαίσιο της Προοδευτικής Ενωτικής Κίνησης. Ο στόχος μας δεν είναι να αποτελέσουμε ένα ακόμα κόμμα ή κομματίδιο στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Ο στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον καταλύτη για τη συγκρότηση ενός μετώπου προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων, που θα έχουν τη διάθεση να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στη χώρα, να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο πολιτικό σύστημα, να αποδομήσουμε τις πελατειακές σχέσεις και να προχωρήσουμε στην αλλαγή σελίδας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος, να μπορέσουμε να ανοίξουμε το δρόμο για να οικοδομήσουμε ένα μέλλον για τα παιδιά μας.

Επίσης με ιδιαίτερη έμφαση περιέγραψε τις απειλές για τη συνοχή της κοινωνίας και για τη θέση του Ελληνισμού στις επόμενες γενιές.
Ανέφερε χαρακτηριστικά:
Ο ελληνισμός συρρικνώνεται και η χώρα αποψιλώνεται από τον γηγενή πληθυσμό της. Τίθεται θέμα επιβίωσης του ελληνισμού, στη φυσική του κοιτίδα και ιστορικής του συνέχειας.
Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε: Ο δρόμος είναι δύσβατος και θα είναι ασφαλώς μακρύς, γιατί αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν από την μία μέρα στην άλλη, ο στόχος είναι όμως όχι μόνο ωφέλιμος αλλά και επιβεβλημένος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος / Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ, ο κ. Λουκάς Αποστολίδης / πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός, ο κ. Παντελής Οικονόμου / πρώην Υπουργός, ο κ. Πάρις Μουτσινάς / πρώην Βουλευτής, ο κ. Γιώργος Καραμπελιάς από την Κίνηση Πολιτών Άρδην και ο κ. Φωτεινός από το Δίκτυο Ανανεωτικής Αριστεράς. Επίσης με επιστολή της χαιρέτισε την εκδήλωση η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα. Ολόκληρες τις βασικές τοποθετήσεις από την εκδήλωση μπορείτε να τις παρακολουθήσετε σε βίντεο που είναι αναρτημένα στην επίσημη σελίδα του Ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου www.facebook.com/chrysogonos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου