Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση του Κώστα Χρυσόγονου σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 26/01/2016


Τους λόγους που οδηγούν στην καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης για την ελληνική οικονομία αναζήτησε με ερώτηση του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Κώστας Χρυσόγονος. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της καθυστέρησης εις βάρος των Ελλήνων πολιτών και κάλεσε την Επιτροπή να προβεί σε κινήσεις ώστε να την αποτρέψει.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :

Στις 7 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem με δημόσια τοποθέτησή του υποστήριξε πως θα χρειαστούν μήνες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος[1]. Καθώς από την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας εξαρτώνται ροές εσόδων αλλά και σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τους έλληνες πολίτες, η καθυστέρηση αποτελεί σημαντικό πρόβλημα[2]. Παράλληλα, ενέχει κινδύνους σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος καθώς δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προϋπολογίσει έσοδα αλλά και να προγραμματίσει κινήσεις αποπληρωμών για τις οποίες είναι υπόχρεη.

Ερωτάται η Επιτροπή :

α) Συμφωνεί με την άποψη του Προέδρου του Eurogroup σχετικά με τη καθυστέρηση της αξιολόγησης;
β) Ποιές είναι οι αιτίες για αυτή τη καθυστέρηση και πως θεωρεί ότι θα επηρεαστεί το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας;
γ) Τι κινήσεις προτίθεται να κάνει ώστε να αποτρέψει αυτή τη καθυστέρηση;

________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου