Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση του Κώστα Χρυσόγονου για την ανάγκη ενιαίας ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 15/12/2015


Με γραπτή του δήλωση, ο Κώστας Χρυσόγονος κατέδειξε τις βασικές αιτίες των δυσλειτουργιών και ανισοτήτων που υπάρχουν στην Ευρωζώνη. Ο Ευρωβουλευτής στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενιαίας φορολογικής πολιτικής και εγγύησης των καταθέσεων, τονίζοντας πως με την υπάρχουσα δομή της, η Ένωση προκαλεί τον ανταγωνισμό μεταξύ των κρατών και ευνοεί τα ισχυρά κεφάλαια εις βάρος των υπερχρεωμένων μεσογειακών κρατών.

Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης :

Η σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την οικονομική και νομισματική ένωση αναδεικνύει το χάσμα που χωρίζει τις ποικιλώνυμες ευρωπαϊκές ηγεσίες από τη δυσάρεστη πραγματικότητα. Η αρχιτεκτονική της ένωσης παρουσιάζει καίρια ελλείμματα τα οποία ορισμένα από τα κράτη μέλη δεν θέλουν να τα παραδεχτούν και πολύ περισσότερο να τα αντιμετωπίσουν.
Οικονομική και νομισματική ένωση χωρίς εναρμόνιση των φορολογικών πολιτικών, όπως αυτή που εφαρμόζεται σήμερα στην ευρωζώνη, οδηγεί σε διακρατικό ανταγωνισμό για την προσέλκυση επιχειρήσεων μέσω της παροχής προνομιακής φορολογικής μεταχείρισης και καταλήγει σε φοροασυλία του μεγάλου πολυεθνικού κεφαλαίου. Ενιαίο νόμισμα χωρίς πανευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων, το οποίο προτείνεται τώρα από την Επιτροπή αλλά είναι άγνωστο πότε μπορεί να υλοποιηθεί, σημαίνει πιστωτική ασφυξία για τις υπερχρεωμένες μεσογειακές χώρες και αδυναμία επιβίωσης των μικρομεσαίων ιδίως επιχειρήσεών τους, λόγω του συνακόλουθου απαγορευτικού κόστους δανεισμού για εκείνες.
Ενιαίο νόμισμα χωρίς κοινή εγγύηση των συνόρων συνεπάγεται μακροπρόθεσμα επιβάρυνση του δημοσίου χρέους σε μη βιώσιμα επίπεδα από τις εξαιρετικά υψηλές αμυντικές δαπάνες για τα γεωπολιτικά εκτεθειμένα κράτη μέλη όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες επίσημα διατυπωμένη πολεμική απειλή από τη γείτονά της Τουρκία.
Πρέπει να σταματήσει ο στρουθοκαμηλισμός και να αντιμετωπισθούν τα κρίσιμα αυτά προβλήματα αν θέλουμε να διασώσουμε την ευρωπαϊκή ενοποίηση. 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ κ.Χρυσόγονε, υπάρχει μια ουσία που συνδέεται άμεσα με την υπό συνθήκες θανατηφόρα υπονατριαιμία: το καθαρό, πόσιμο νερό.
    Το κοινό με τις ουσίες που αναφέρει η έρευνα του Χάρβαρντ είναι πως απαιτούνται τεράστιες ποσότητες για να προκληθεί. Η δοαφορά με τις ουσίες που αναφέρει η έρευνα του Χάρβαρντ είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που παθαίνουν υπονατριαιμία πίνοντας νερό αλλά δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει πάθει popcorn lung κάνοντας χρήση ηλ.τσιγάρου.
    Ο λόγος είναι απλός: στο ηλ.τσιγάρο λαμβάνεις ποσότητες διακετυλίου εκατοντάδες φορές λιγότερες από το τσιγάρο, το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται δεκάδες φορές πιο κάτω από τις ποσότητες που προκαλούν την ασθένεια.

    Με λίγα λόγια, σας καλώ και σας παρακαλώ να διαβάσετε τα στοιχεία της ίδιας της έρευνας που αναφέρετε αλλά και να ζητήσετε πληρέστερη πληροφόρηση για το ηλ.τσιγάρο. Η ιλιγγιώδης απόσταση που το χωρίζει από το κάπνισμα έχει φανεί πολύτιμη στην υγεία πολλών πρώην καπνιστών που το χρησιμοποιούν επιτυχημένα για να απαλλαγούν από το κάπνισμα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να σταθείτε στο πλευρό τους με ρεαλιστικό τρόπο!

    Παρεμπιπτόντως, είμαστε στην ευχάριστη θέση ως χώρα να διαθέτουμε την κορυφαία αυθεντία σε θέματα ηλ.τσιγάρου παγκοσμίως. Μιλώ για τον καρδιολόγο του Ωνασείου Δρ.Κων.Φαρσαλινό. Μπορεί να σας πει πολλά περισσότερα από ότι εγώ ή κάθε άλλος. Και θα διαπιστώσετε πως είναι πολλές οι "διαφημισμένες" έρευνες που δεν έχει σε εκτίμηση, ακριβώς επειδή επιμελώς αποκρύπτουν πως τα ευρήματά τους είναι αμελητέα για την δημόσια υγεία, ιδίως σε σχέση με το κάπνισμα -η διακοπή ή μείωση του οποίου είναι η βασική αιτία που ο κόσμος στρέφεται στο ηλ.τσιγάρο.

    Οι Έλληνες "ατμιστές" βασιζόμαστε στην βοήθειά σας για την σωστή πληροφόρηση του κοινού και παρακολουθούμε με ενδιαφέρον την στάση των πολιτικών της χώρας μας. Ελπίζουμε -εφόσον ενδιαφέρεστε για το θέμα- να δούμε πιο ουσιαστική και ενημερωμένη δράση εκ μέρους σας.

    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή