Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Ο Κώστας Χρυσόγονος για την κράτηση μεταναστών και προσφύγων


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες, 17/12/2015


Με παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Κώστας Χρυσόγονος επεσήμανε ότι οι αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση την κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων. Ο Ευρωβουλευτής τόνισε την ανάγκη εύρεσης μιας δίκαιης ισορροπίας μεταξύ της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων, καθώς και την προσπάθεια που οφείλει να καταβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την εύρεση ειρηνικής λύσης στη Μέση Ανατολή.

Δείτε την παρέμβαση του Ευρωβουλευτή εδώ :
https://youtu.be/om7Rlb9UFwM

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης :

Κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες εβδομάδες πληθαίνουν ανησυχητικά οι αναφορές διεθνών οργανισμών προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για κακομεταχείριση μεταναστών και προσφύγων από τις αστυνομικές αρχές ανατολικοευρωπαϊκών κρατών μελών της Ένωσης, όπως και από τις αρχές της Τουρκίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, οφείλει να υπερασπίζεται τις καταστατικές της αξίες, δηλαδή τα θεμελιώδη δικαιώματα και το κράτος δικαίου και να καταδικάζει τις παραβιάσεις τους, από οπουδήποτε και αν προέρχονται.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι εγκληματίες, αλλά εγκατέλειψαν την πατρίδα τους λόγω φόβου δίωξης ή αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Πρέπει να βρούμε μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων, η οποία είναι απαραίτητη για την πρόληψη εγκληματικών ενεργειών, και της προστασίας των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Η Ένωση οφείλει ακόμη να ρίξει όλο το βάρος της για να υπάρξει ειρήνη και ομαλότητα στην περιφέρειά της και ιδίως στη Μέση Ανατολή, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, ώστε να σταματήσει η αναγκαστική προσφυγοποίηση των ανθρώπων. 

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας για τους πρόσφυγες και τις σχετικές απόψεις και προτάσεις σας με τις οποίες και συμφωνώ πλήρως. Νομίζω όμως οφείλετε την ίδια συμπάθεια και για τους ψυχικά πάσχοντες στην Πατρίδα μας για τους οποίους ελάχιστοι ενδιαφέρονται και που βασανίζονται και πεθαίνουν αβοήθητοι. Ακόμη όμως περιμένω την απάντησή σας στο μήνυμα που σας έστειλα την 18/2/2015 με το οποίο και σας κοινοποίησα την σχετική επιστολή μου της 29 Ιανουαρίου 2015 προς τον κ. Π. Κουρουμπλή και την κ. Μ.Thyssen. Να περιμένω ότι θα ενδιαφερθείτε έστω και καθυστερημένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή