Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ο Κώστας Χρυσόγονος παρεμβαίνει για τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρυξέλλες - 03/12/2015


Με παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος κατέκρινε την υποστήριξη που αποφάσισαν να δώσουν τα επίσημα όργανα της Ένωσης στο καθεστώς Ερντογάν. Τονίζοντας τις συστηματικές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων που συντελούνται στη Τουρκία, ο Ευρωβουλευτής υπογράμμισε πως στο βωμό εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, η Ευρώπη εξευτελίζει τις αξίες της.

Δείτε τη παρέμβαση του Ευρωβουλευτή εδώ :

https://www.youtube.com/watch?v=e1-ZqcfCk-8&feature=youtu.be


Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης :

Συζητούμε σήμερα για την αναπτυξιακή βοήθεια που έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο το 2015, στο πλαίσιο της οποίας υποτίθεται πως η θεματική έμφαση για τον μήνα Δεκέμβριο θα ήταν στη 'σύνδεση ανάπτυξης και προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων'. Όλα αυτά όμως ηχούν ειρωνικά, όταν πριν από τρεις μόλις μέρες το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβράβευσε οικονομικά και πολιτικά το ημι-αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία, ξεχνώντας τις συστηματικές παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Η ανεξιχνίαστη μαζική δολοφονία εκατοντάδων ειρηνικών διαδηλωτών στην Άγκυρα, πριν μερικές εβδομάδες, η δολοφονία του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Ντιγιάρμπακιρ, πριν μερικές μέρες, οι συλλήψεις δημοσιογράφων για αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθαλψη των εγκληματιών του "Ισλαμικού Κράτους" από το καθεστώς Ερντογάν, όλα ξεχάστηκαν για την εξυπηρέτηση πρόσκαιρων σκοπιμοτήτων. Το τουρκικό καθεστώς εμπορεύεται το προσφυγικό δράμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση ακολουθεί πολιτική κατευνασμού, εξευτελίζοντας τον δικό της κώδικα αξιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου