Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Χαιρετισμός του Κώστα Χρυσόγονου στην εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς


Χαιρετισμός ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονου
στην εκδήλωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Κυρίες και Κύριοι, είναι σημαντική η πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά για να συζητηθεί στον χώρο αυτό το θέμα των αποζημιώσεων για τις θηριωδίες και τα δεινά που προκάλεσε ο γερμανικός κατοχικός στρατός στην Κρήτη και αλλού στην Ελλάδα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έχουμε επίγνωση ότι καμία συζήτηση από μόνη της δε θα λύσει το πρόβλημα ούτε θα επουλώσει της πληγές των παθόντων. Αυτό που επιδιώκουμε, και αυτή πιστεύω είναι η σπουδαιότερη συμβολή αυτής της εκδήλωσης, είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να διαδώσουμε την ιστορική αλήθεια.

Το αίτημα για υλική και ηθική αποκατάσταση των ζημιών δεν είναι απλά μια επαναστατική κραυγή ή μια δέσμη οικονομικών απαιτήσεων προς συμψηφισμό. Είναι κάτι πολύ βαθύτερο, ανεξίτηλο και αδιαπραγμάτευτο. Αντανακλά την ιστορική αλήθεια και πρέπει να διατυπώνεται πάντα με βάση το δίκαιο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη σημερινή εκδήλωση και ελπίζω το μείζον αυτό ζήτημα να βρει τελικά τη λύση η οποία θα αποτελέσει δικαίωση για τη μνήμη των πεσόντων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου