Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Παρέμβαση του Κώστα Χρυσόγονου στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις διασυνοριακές πτωχεύσεις


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στρασβούργο - 19/5/2015


Ότι για άλλη μία φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα χωρίς να έχει τη βούληση να ανακόψει τη δημιουργία του υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο συζήτησης για την τροποποίηση του ευρωπαϊκού δικαίου των πτωχεύσεων με διασυνοριακές επιπτώσεις.

Ακολουθεί το κείμενο της παρέμβασης:

"Η συζητούμενη σήμερα τροποποίηση των ευρωπαϊκών κανόνων που διέπουν τις πτωχεύσεις με διασυνοριακές επιπτώσεις δείχνει για ακόμη μία φορά ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα κατά πυροσβεστικό τρόπο, χωρίς να αναιρούμε τις αιτίες του.
Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις πτωχεύουν σήμερα γιατί η Ευρώπη έχει βυθισθεί σε στασιμότητα τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, και γιατί στις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση δε λήφθηκαν τα αναγκαία μέτρα στήριξης των κοινωνιών. Είναι σαφές ότι η "συνταγή" της λιτότητας προκαλεί ύφεση, η ύφεση αποστραγγίζει τη ρευστότητα, και οι πιο αδύναμες επιχειρήσεις καταλήγουν να πτωχεύουν.
Δεν αρκεί επομένως να συζητούμε πώς θα διαχειριστούμε τις πτωχεύσεις. Πρέπει καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία της πραγματικής οικονομίας με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, ανάπτυξη και μέτρα τόνωσης ιδίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων".

Δείτε την παρέμβαση εδώ : https://youtu.be/hfMClkYSfTk
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου