Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

"Σταθερότητα" ο κοινωνικός αρμαγεδδών

Αναδημοσίευση από εφημερίδα Έθνος στις 23/5/2014

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση, ως συνέπεια της υπερχρέωσης μετά την είσοδο στην ευρωζώνη και της καταστροφικής πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων από το 2010. Η πολιτική αυτή συνοψίζεται στην ευπειθή συμμόρφωση στα κελεύσματα της επικυρίαρχης  τρόικας των δανειστών, δηλ. κατ’ ουσία στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.
Το οξύμωρο είναι μάλιστα ότι ακριβώς εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία διατείνονται ότι τη σώζουν τώρα. Και η υποτιθέμενη διάσωση  συνίσταται σε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, 2,5 εκατομμύρια πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στην εφορία, χιλιάδες αυτοκτονίες λόγω οικονομικών προβλημάτων, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό κ.ο.κ. Ένας οικονομικός και κοινωνικός αρμαγεδδών μεταβαπτίζεται σε «σταθερότητα» από την κυβερνητική προπαγάνδα.
Στην πραγματικότητα ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει όσα λέει και γι’ αυτό δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του σε καμία μορφή δημόσιου διαλόγου. Ακόμη και η πρόσφατη «διακαναλική συνέντευξη» του ήταν ένας μονόλογος χωρίς ερωτήσεις δημοσιογράφων, ενώ κατά τα άλλα έχει εμφανιστεί στη Βουλή, αν ληφθεί υπόψιν ο χρόνος άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας, λιγότερο από κάθε άλλο πρωθυπουργό στην κοινοβουλευτική μας ιστορία. Όσο για τις πρόσφατες προεκλογικές υποσχέσεις του περί 550.000 νέων θέσεων εργασίας και άλλων οικονομικών θαυμάτων, όλα αυτά έχουν τόση αξία όση είχε και η λησμονημένη δέσμευσή του για αποζημίωση των ομολογιούχων-θυμάτων του PSI τον Ιούνιο του 2012.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να αγνοήσει την κυβερνητική κινδυνολογία και να εκφράσει στις επερχόμενες ευρωεκλογές την ηχηρή αποδοκιμασία του για την επιχειρούμενη βίαιη πτωχοποίηση του. Και ο πιο πρόσφορος τρόπος εκδήλωσης αυτής της αποδοκιμασίας είναι η ενίσχυση της κύριας αντιμνημονιακής πολιτικής δύναμης, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε το όχι στην νεοφιλελεύθερη μνημονιακή λαίλαπα να ακουστεί δυνατά σε όλη την Ευρώπη.
Η νέα ελληνική αντιπροσωπεία στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με ισχυρότερη ομάδα τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει τότε τη δυνατότητα να καταγγείλει τις πολλαπλές παραβιάσεις του ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου και γενικότερα του πρωτογενούς ενωσιακού δικαίου που συντελούνται σήμερα μέσω των μνημονίων. Οι ευρωπαϊκές «ελίτ» πρέπει να αντιληφθούν ότι είτε θα αλλάξουν πολιτική είτε θα οδηγήσουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση σε πλήρη εκτροχιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου